• Projecten
Een vraag?
Braat groenbeleving
0162-748 190

Van den Elsenplein

Voor de Gemeente Drimmelen hebben we zowel het ontwerp als de uitvoering van het project "Opfrissen van Den Elsenplein Wagenberg" gerealiseerd. 

Het was een simpele buitenruimte met in principe alleen maar gazon. Om ook de bewoners bij dit project te betrekken is er een inloopavond georganiseerd waar de bewoners en alle belanghebbenden hun wensen konden aangeven. Mede hierdoor is er nieuw en verfrissend plan ontstaan, waarmee het plein weer vele jaren vooruit kan.

De cortenstaal bloembakken in combinatie met het padvast bepalen de lijnen en geven de openbare ruimte overzicht. De vaste planten zorgen samen met de bronskleur van het cortenstaal voor een speels effect. Qua beplanting is er dus voornamelijk gebruik gemaakt van bloeiende vaste planten en siergrassen, zodat er jaarrond van de prachtige buitenruimte genoten kan worden.

De duurzame kastanjepalen rondom het plein zorgen er voor dat auto's niet geparkeerd worden op het gras. Dit geeft desonkdanks de praktische reden alsnog een gaaf effect aan het plein.

Het ontwerp van deze buitenruimte is gemaakt door Sander Braat.