• Blog
Een vraag?
Braat groenbeleving
0162-748 190

Wat houdt een voorjaarsbeurt in?

Gepost op 25-03-2016

De lente is begonnen! De tijd dat we met z’n allen weer naar buiten gaan. De tijd dat we met z’n allen weer gaan genieten van het eerste voorjaarsweer. En de tijd dat we met z’n allen weer gaan genieten van onze tuin!

Om optimaal te kunnen genieten van uw tuin, is het natuurlijk van belang dat uw tuin er in de lente en de zomer netjes bij ligt. Dat kan met de voorjaarsbeurt van Braat!

U kunt natuurlijk zelf uw gazon verticuteren, kunt u deze en andere tuinwerkzaamheden op professionele wijze uit laten voeren door Braat. Op deze manier ligt u tuin er weer perfect bij in het voorjaar en de zomer!

De voorjaarsbeurt

U kunt u het tuinonderhoud dus uit laten voeren door Braat – Makers van groenbeleving. Maar wat zit er doen wij allemaal tijdens deze voorjaarsbeurt?

Uw vaste planten en bodembedekkers worden gesnoeid
In het voorjaar na de vorstperiode worden de vaste planten tot een hoogte van 5 à 15 centimeter teruggesnoeid. Dit is natuurlijk afhankelijk van de soort. Het snoeien wordt gedaan in de groei en bloei van uw planten te bevorderen. In de zomer worden ook de paden vrijgemaakt van bijvoorbeeld overhangende takken.

Uw heester en hagen worden gesnoeid
Uw heesters worden in het voorjaar vakkundig gesnoeid zodat deze zoveel mogelijk tot hun terecht komen. Zo bloeien uw heesters op hun mooist in de lente en zomer! Hagen worden in de afgesproken vorm gesnoeid. Hierdoor zien ook uw hagen er optimaal uit!

Onkruid wordt verwijderd en opgeruimd
Alle hagen, boomspiegels en stamvoeten worden op professionele wijze onkruidvrij gemaakt. Daarnaast wordt het onkruid verwijderd die tussen uw planten groeien. Uiteraard worden ook de paden en terrassen niet vergeten. Zo ligt er uw tuin er weer tiptop bij!

Uw beplanting wordt bemest
Om alle beplantingen van voldoende voeding te voorzien worden al uw planten bemest. Uw planten krijgen optimale en 100% organische meststof. Hierdoor hebben ze tot negen keer meer wortelbereik en hebben ze een verhoogde stresstolerantie en weerstand. De planten in uw tuin bloeien op hun best!

Uw gazon wordt geverticuteerd
In het voorjaar wordt uw gazon geverticuteerd. Hiermee worden mossen en kruiden afgeharkt en verwijderd. Kale plekken worden weer ingezaaid. In het voorjaar en de zomer wordt het gazon ook bemest met een natuurlijke meststof. Daarnaast wordt de vorm van uw gazon behouden door vergroeiing tegen te gaan.

Uw vijver wordt onderhouden
Indien u een vijver heeft, wordt deze ook schoongemaakt. Ook de vijverpomp wordt schoongemaakt en opnieuw aangesloten. Ten slotte worden ook de oeverplanten gesnoeid.

Andere tuinwerkzaamheden
Andere werkzaamheden die vallen onder het tuinonderhoud kunnen in overleg uitgevoerd worden. Schroom niet om te informeren naar de mogelijkheden! We komen altijd tot een goede oplossing en komen graag eens langs om de opties te bekijken.

Braat neemt graag de taken voor u uit handen. Na de voorjaarsbeurt kunt u weer optimaal genieten van uw tuin. Zo maken wij de perfecte groenbeleving!