• Blog
Een vraag?
Braat groenbeleving
0162-748 190

Waar moet u op letten bij een zwembad?

Gepost op 28-06-2016

We hebben het al eens eerder gehad over zwemvijvers en opzetzwembaden. Dit zijn mooie alternatieven voor een zwembad. Soms past een ‘gewoon’ zwembad echter beter in uw tuin en geeft dit een ‘karakter’ aan uw tuin. Bij een zwembad komt echter meer kijken dan ‘enkel een gat graven en deze vullen met water’. Waar moet u op letten bij de keuze voor een zwembad?

De positie in uw tuin

De positie lijkt misschien een open deur, maar hier dient wel goed gelet op te worden. Immers, wanneer u graag wilt zwemmen in uw tuin, doet u dat natuurlijk het liefst in de zon. Het is daarom aan te raden om het zwembad te laten aanleggen waar het vaakst de zon schijnt en niet letterlijk wordt overschaduwd.

De verhouding tussen het zwembad en uw tuin

Van belang is om te kijken of het zwembad zich verhoud ten opzichten van de rest van de tuin. Een zwembad moet namelijk passen in en een verlengstuk zijn van uw (nieuwe) tuin. Daarnaast is de keuze van bijvoorbeeld de tegels, diepte en verlichting van belang. Door hier van tevoren goed over na te denken komt het zwembad het best tot zijn recht. Zo wordt het zwembad daadwerkelijk onderdeel van uw nieuwe tuin!

Heeft u hier vragen over of wilt u graag advies over de aanleg van een zwembad of tuin? U mag ons altijd contacteren met vragen of opmerkingen!

De grootte en het grondwerk van het zwembad

Een zwembad dient in balans te zijn met de rest van de tuin. Daarom moet er goed nagedacht worden hoe deze in verhouding staat met de rest van uw tuin. Een centimeter meer of minder kan al een heel ander beeld aan uw tuin geven! Daarnaast is het grondwerk van belang. Zo moet er rekening gehouden worden met de waterstand. Zo wordt verzakking in en rondom het zwembad voorkomen.

Verwarming en energiezuinigheid

Om optimaal te kunnen genieten van heerlijk water, moet natuurlijk dit water verwarmd worden. Door bijvoorbeeld het gebruik van een roldek met lamellen voorkomt u dat het water minder snel afkoelt. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden voor het opwarmen van het water en hoe deze zo energiezuinig kunnen werken! Dit kan bijvoorbeeld door de aanschaf van een pomp.

Voor vragen over de verschillende mogelijkheden van een zwembad in uw tuin, kunt u contact met ons opnemen!