• Blog
Een vraag?
Braat groenbeleving
0162-748 190

Vlonders

Gepost op 01-06-2016

Een vlonder kan net dat extra’s geven aan uw tuin. Het is verhoogd uw terras en laat dit terras boven de beplanting uitkomen. Daarnaast kan het als verlengstuk van het terras dienen. Met andere woorden: er is heel veel mogelijk met vlonders. Een mooie aanwinst dus. Maar waar moet je opletten?

Materiaalsoort
De keuze voor een materiaalsoort spreekt misschien wel voor zich. Het meest gekozen materiaal is hout. Binnen de houtenmaterialen zijn er daarnaast weer verschillende mogelijkheden zoals kleur en vorm. Het ziet er natuurlijk uit en geeft vaak een mooie uitstraling aan uw tuin. Het is echter wel vaak iets duurder dan materialen zoals composiet.

Dit composiet bestaat uit houtvezel en plastic en is stevig aan het groeien. Deze synthetische materiaalsoort heeft uiteraard een andere uitstraling dan hout. Een vlonder gemaakt van composiet is echter lichtgewicht, weer- en vlekbestendig en zal niet splinteren of rotten. Bovendien is het milieuvriendelijk.

 

De werkwijze
Daarnaast zijn er verschillende manieren om een vlonder zelf aan te laten leggen. Deze voorbereiding is zeer belangrijk. Dit kan op palen, maar ook met onderliggers en klinkers. Elke tuin is anders en het de werkwijze zal dus verschillen als u zelf een vlonder aanlegt. Op internet staan verschillende filmpjes om zelf een vlonder aan te leggen.

 

U kunt er ook voor kiezen om u vrijblijvend te laten informeren naar de mogelijkheden om een vlonder te laten aanleggen. Ook hiervoor kunt u contact opnemen met ons.