• Blog
Een vraag?
Braat groenbeleving
0162-748 190

Tuinverzorging voor in Oktober

Gepost op 24-09-2015

In de maand Oktober is er de mogelijkheid op vorst. Zodra het gaat vriezen is het van belang om de kuipplanten naar een vorstvrije plek te verplaatsen. De planten in een pot hoeven niet naar binnen maar moeten wel beschermd worden, dit kan door middel van noppenfolie, jute of rieten mat. In Oktober kun je alles verplanten maar zodra de vorst er is moet dit even uitgesteld worden!

Het gazon moet klaar gemaakt worden voor deze periode waarin mogelijk vorst voorkomt. Het gazon kan voor de laatste keer gemaaid worden. Het gras moet ongeveer 4,5 - 5 CM lang zijn. Het afgewaaide blad kan van het gazon worden gehaald.

De vijver moet ook klaar zijn voor de vorst! Vorstgevoelige planten moeten wat dieper in de vijver worden geplaatst. Het blad moet uit/van de vijver worden gehaald. Dit zorgt ervoor dat er geen rottende laag van bladeren op de bodem komt. Door deze laag kan het water verzuren, dat is slecht voor planten en vissen. Probeer om de vijver niet geheel dicht te laten vriezen maar houd een wak open. Hierdoor komt er meer zuurstof in het water.

Succes met het verzorgen van de tuin!