• Blog
Een vraag?
Braat groenbeleving
0162-748 190

Tuinverzorging voor in December

Gepost op 30-11-2015

Wanneer het vriest is het verstandig om niet over het gazon te lopen. Dit kan na enkele dagen lichte plekken veroorzaken. Zorg ervoor dat het gazon vrij van blad is tijdens de winter. Als het blad blijft liggen krijgt het gras onder het blad niet voldoende licht en kan het afsterven of er kunnen verschillende ziektes optreden!

De beplanting vraagt ook om aandacht om goed de winter door te komen. Planten van een halve meter hoog vangen meer wind. Het is verstandig om deze goed vast te zetten aan bijv. een stok. Ook de grond rondom de plant dient extra goed aangedrukt te worden. Als het nog niet heeft gevroren is het ook nog steeds mogelijk om bloembollen in de tuin te planten. 

Denk er nog even aan om de kraan af te sluiten! Doet u dit niet kan het water in de leiding bevriezen en uitzetten. Dit heeft als gevolg dat de leiding kapot scheurt. Voor de vijver is het verstandig om een luchtpompje in het water te plaatsen. Dit zorgt voor beweging in het water, dit heeft dan weer invloed op de kwaliteit van het water. De vissen en planten (als deze er nog in staan) zullen hier ook profijt van hebben.