• Blog
Een vraag?
Braat groenbeleving
0162-748 190

Tips voor mensen met groene vingers

Gepost op 01-08-2017

Tips voor mensen met groene vingers

Mensen vinden het vaak heerlijk om in de tuin aan het werk te zijn! Het gazon maaien, het onkruid tussen uw planten weghalen, enzovoorts. Voordat u als heuse hovenier in uw eigen tuin aan de slag kunt gaan, dient u de nodige kennis te hebben vergaard. Denk aan kennis over de bloeitijd en –periode van verschillende planten en struiken, de kleur van bepaalde bloemen, etc. Dergelijke informatie is belangrijk om een combinatie van verschillende soorten groen te kunnen maken. Wanneer de kleur van de bloem van twee soorten planten met elkaar vloekt, kan dit uw tuin een rommelige uitstraling geven. Dit wilt u logischerwijs zo goed mogelijk voorkomen!

 

Planten, struiken en bomen combineren

Om van uw tuin een zo gezellig mogelijke ruimte te maken, is het raadzaam om verschillende planten, struiken en bomen te combineren. Denk bijvoorbeeld aan planten op de voorgrond, een rij met struiken achter deze planten, afgesloten met enkele bomen aan de grens van uw tuin. In plaats van bomen zou u ook gebruik kunnen maken van een schutting, afhankelijk van de plek waar u woont en de ruimte die u heeft.

Zoals reeds beschreven werd is het bij het combineren van planten en struiken belangrijk om op de kleur en bloeitijd van deze planten te letten. Het liefst wilt u dat er op ieder moment van het jaar iets in bloei staat binnen uw tuin. Zo heeft uw tuin altijd een gezellige, sfeervolle uitstraling!

Kies voor kruiden en groenten

Naast de verschillende planten en struiken binnen uw tuin, zou u ook kunnen kiezen voor het gebruik van verschillende kruiden en groenten. Denk bijvoorbeeld aan het zaaien van verse sla of andijvie, het poten van een peterselie- of bieslookplantje, enzovoorts. Een bieslookplantje voorziet u niet alleen van verse bieslook, ook kan er een prachtige paarse bloem in het plantje groeien. Verse kruiden groeit vaak goed! Daarbij zijn de plantjes eenvoudig te onderhouden. Af en toe een plantje bijknippen is voldoende om de kruidenplant gezond te houden.

Houd er rekening mee dat het soms verstandig kan zijn om een net over uw groentetuin te spannen. Huisdieren en vogels zijn vaak erg geïnteresseerd in uw groentes, waardoor een sla- of andijvieplantje ernstig kan worden aangevreten. Dit wilt u voorkomen, want het is lang niet altijd zo dat het plantje opnieuw zal groeien.

Kies voor werkkleding in de tuin

Om goed voorbereid aan de klussen in de tuin te kunnen beginnen is ook de juiste werkkleding van belang. Kies bij voorkeur voor een wat ouder shirt die vies mag worden! Tijdens het tuinieren zult u geheid zwarte handen krijgen van de vochtige aarde. U wilt hierbij niet voortdurend op uw schone shirt moeten letten. Ook is het verstandig om voor een wat wijder shirt te kiezen, zodat u voldoende bewegingsvrijheid hebt tijdens het klussen. Naast een lekker shirt is ook een stevige broek van belang. Zo voorkomt u dat u al snel last krijgt van uw knieën tijdens het tuinieren.

Mocht u regelmatig voor andere mensen als hovenier werkzaam zijn, dan kunt u shirts laten bedrukken. Werkkleding laten bedrukken zorgt voor een professionelere uitstraling! Wie wil er immers geen shirt met z’n eigen logo? Bij het bedrukken van werkkleding heeft u de keuze tussen verschillende soorten kleding. Denk aan een polo, een shirt, enzovoorts.

werkkleding laten bedrukken