• Blog
Een vraag?
Braat groenbeleving
0162-748 190

Jacuzzi installeren in je tuin

Gepost op 01-08-2017

Hoe maak je een heerlijke tuin voor in de zomer?

Geniet jij ook altijd zo van het mooie zomerweer in je eigen tuin? Voor veel woningbezitters vormt de tuin een plek om bij te komen na een lange werkdag. Onder het genot van een hapje en een drankje de dag doorspreken met je partner en kinderen, genieten van de ondergaande zon, enzovoorts. Vaak blijkt het voor woningbezitters niet altijd even gemakkelijk te zijn om de tuin op een leuke manier in te richten. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat er het hele jaar planten in bloei staan? Het zou jammer zijn als de tuin in de herfst- en wintermaanden een dor, verlaten uitstraling krijgt. In dit artikel geven we je een aantal handige tips!

 

Let op de bloeitijd en –periode van planten

Bij het indelen van een tuin dien je met verschillende aspecten rekening te houden. Zoals reeds beschreven werd, wil je het liefst dat er ieder moment van het jaar iets in bloei staat. Om dit te bewerkstelligen kun je vooraf op internet naar de bloeitijd en –periode van verschillende planten en struiken kijken. Zo kun je een selectie van mooie planten maken voor het voorjaar, de zomer, het najaar en de winter. Let hierbij ook goed op de kleuren van verschillende bloemen. Het zou zonde zijn als je tuin een rommelige uitstraling krijgt, doordat de kleur van verschillende bloemen met elkaar vloekt.

 

Tip: zorg voor een aantal planten die insecten aantrekken in de zomermaanden. Denk bijvoorbeeld aan een vlinderstruik! Een vlinderstruik heeft vaak een mooie, vrolijke bloem en trekt daarbij een grote diversiteit aan vlinders aan. Wat is er leuker dan een aantal dwarrelende vlinders om je heen in de zomermaanden? Niet alleen leuk voor jezelf, ook leuk voor je kinderen.

 

Maak een ontspannende plek van je tuin

Naast de planten, struiken en bomen die je in de inrichting van je tuin op kunt nemen, kun je ook denken aan een zwembad of jacuzzi. Een zwembad en jacuzzi zijn ideaal om heerlijk tot rust te kunnen komen na een lange werkdag. Daarbij is een zwembad of jacuzzi installeren in je tuin in de afgelopen jaren een stuk goedkoper en eenvoudiger geworden. Dit maakt het des te aantrekkelijker om de aanschaf van een zwembad of jacuzzi te overwegen als je de inrichting voor je tuin aan het bepalen bent.

 

Het fijne aan een jacuzzi is dat je de jacuzzi ook in de herfst en winter kunt gebruiken. Vaak is het zelfs zo dat het juist in deze maanden heerlijk is om in je jacuzzi te verblijven. Wat is er immers lekkerder dan het warme, bubbelende water, terwijl het buiten beneden de vijf graden Celsius is? Houd bij de aanschaf van een jacuzzi met verschillende aspecten rekening. Denk aan het formaat van de jacuzzi, de manier waarop de jacuzzi geïnstalleerd moet worden, het energieverbruik ervan, enzovoorts.

 

Je terras op een leuke manier indelen

Tot slot is het belangrijk om aandacht te besteden aan je terras. Naast de ruimte die de tuin je biedt om te ontspannen, zal je ook een groot deel van de tijd op het terras zitten. Geef je terras meer kleur door gebruik te maken van plantenbakken of bloempotten, leuke hangplanten of lampen aan de muur, enzovoorts. Zo creëer je een complete tuin met verschillende plekken om te ontspannen! 

jacuzzi installeren in je tuin