• Blog
Een vraag?
Braat groenbeleving
0162-748 190

Hoe gaat Braat – Makers van groenbeleving te werk?

Gepost op 16-03-2016

Braat biedt als hovenier verschillende diensten aan. Naast het onderhouden zorgen we ook voor het ontwerpen, de gehele tuinaanleg en tuinadvies. Zo worden wij één coördinatiepunt, zonder dat u verschillende soorten bedrijven zal moeten benaderen voor de verschillende taken. We ontwerpen, adviseren en begeleiden. Hierdoor zijn we verantwoordelijk voor de hele tuin en houden we zelf alles met u in de hand.

Hoe doen we dat en hoe gaan we te werk? Zoals hierboven beschreven biedt Braat een totaalpakket aan op het gebied van verschillende soorten diensten. Het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van tuinen worden allen aangeboden door Braat. Het verloop ziet er als volgt uit:

Ontwerp

Aan de hand van de eerste persoonlijke gesprekken op locatie wordt de ideale tuin met u omschreven en besproken wat er veranderd moet worden. Naast schetsen op papier kan er ook een 3D-ontwerp van de tuin gemaakt worden. Op deze manier wordt er direct al een groenbeleving meegegeven. Het eerste gesprek en de offerte is vrijblijvend.

Hieronder vindt u alles op een rijtje:

  1. Er wordt een eerste afspraak gemaakt bij uw thuis om de mogelijkheden te bespreken. Uit deze afspraak komen verschillende opties. Dit kan aan de hand van een 2D of een 3D-ontwerp.
  2. Aan de hand van de eerste afspraak wordt een eerste ontwerp gemaakt. Deze wordt in overleg aangepast of goedgekeurd. Voor dit ontwerp wordt een vergoeding gevraagd.
  3. Samen met de goedkeuring ontwerp, wordt een vrijblijvende offerte uitgebracht voor de kosten van het ontwerpen en de aanleg van uw tuin.
  4. Mocht de offerte goedgekeurd worden, dan wordt begonnen aan de aanleg van uw tuin. Mocht de offerte niet naar wens zijn, dan wordt samen gekeken naar andere mogelijkheden.

 

Aanleg

Braat is specialist op het gebied van tuinaanleg. De aanleg wordt verzorgd door een team van professionals. Elke werknemer heeft zijn eigen specialisatie – zoals timmerman, stratenmaker en plantenexpert – waardoor alles bij de aanleg van de tuin mogelijk is. Met de aanleg van de tuin wordt de beste groenbeleving gecreëerd. Hierbij wordt  het ontwerp uitgevoerd. Mocht tijdens de aanleg blijken dat bepaalde zaken toch anders mogen, dan is dit in overleg mogelijk.

Onderhoud

Naast de aanleg van de tuin wordt deze ook onderhouden. Het gras wordt gemaaid, de planten worden onderhouden en de heg wordt gesnoeid tijdens het tuinonderhoud. Door onderhoud aan te bieden, wordt werk uit uw handen genomen. Er zijn verschillende soorten onderhoud waar u aan kunt denken:

  • Het zomerklaar maken van uw tuin. Dit is de voorjaarsbeurt.
  • Het winterklaar maken van uw tuin. Dit is de najaarsbeurt.
  • Andere tuinwerkzaamheden, zoals hagen en bomen snoeien.

 

Naast onze diensten kunnen wij ook producten los leveren. Hierbij kunt u denken aan planten, waterelementen en overkappingen.