• Blog
Een vraag?
Braat groenbeleving
0162-748 190

Het reinigen van uw terras (tegels)

Gepost op 12-04-2016

Een tuin is natuurlijk om te genieten, maar u kent vast ook wel het vuil wat af en toe in uw tuin terecht komt. Dit is geen mooi uithangbord voor uw tuin. In de meeste gevallen komt u groen aanslag of vervuilde tuintegels tegen door regelmatig gebruik. Wij zullen u een aantal praktische tips geven voor het schoonmaken van uw tuin, zodat uw tuin ten alle tijden schoon zal zijn. Vaak is de oplossing simpeler dan gedacht wordt.

Tuintegels schoonmaken

Uw terras is de plek dat vaak gebruikt wordt in uw tuin. De tuintegels van het terras kunnen hiermee snel vies worden. Hierbij kunt u denken aan modder, zand of groene aanslag. Om modder en zand te verwijderen is het vaak al voldoende om een bezem met water te gebruiken. Bij groene aanslag of andere hardnekkige plekken is het soms beter om een hogedrukspuit te gebruiken. Zo worden de tegels weer helemaal schoon!

U moet hierbij wel letten op het soort tegel wat u heeft liggen. Sommige tegels zijn namelijk niet geschikt voor het reinigen met hoge druk en kunnen dus beschadigen. Bij gevoelige tegels, wanneer het reinigen met hoge druk niet kan, is het beter om een combinatie van water, soda en groene zeep in uw tegels te laten trekken en het hierna eruit te schrobben.

Groene aanslag verwijderen

Groene aanslag is een veel voorkomende kwaal in vrijwel alle tuinen. Vooral in de vochtigere periode of na regen kan er groene aanslag verschijnen op uw tegels. Naast het aanblik, worden de tegels hierdoor ook gladder. De meest effectieve manier om het te voorkomen is het schoonmaken van tegels en klinkers met azijn. Op deze manier kan er geen groene aanslag op groeien.

Voor advies en/of schoonmaakproducten voor uw terrras kunt u altijd bij Braat – Makers van groenbeleving terecht! U kunt ons bellen of contact opnemen via de contactpagina.

 

Uitbesteden

In plaats van uw tegels zelf schoon te maken kunt u dit ook laten uitbesteden. Tijdens een voorjaars- of najaarsbeurt maakt Braat – Makers van groenbeleving ook uw tegels schoon. Hierdoor hoeft u niet om te kijken naar de schoonmaak van uw terras. Een andere mogelijkheid is om een schoonmaakster in te huren. Het is dan wel van belang om eerst een gesprek met deze persoon te hebben. Zo weet u met wie u te maken hebt.

Mocht u nog andere vragen hebben naar aanleiding van dit artikel? Schroom dan niet om Braat – Makers van groenbeleving te contacteren!