• Blog
Een vraag?
Braat groenbeleving
0162-748 190

Het onderhouden van het gazon

Gepost op 25-03-2016

Een gazon in uw tuin vergt veel aandacht en u moet het dan ook goed onderhouden. U kunt het gazon onder andere het beste onderhouden door het simpelweg het gras te maaien. Maar waarom moet u het gras nu maaien? En wanneer en hoe vaak? En tot slot: waarmee?

Waarom?

Het maaien van het gras bevordert de groei van de fijne grassoorten, waardoor u een dik en stevig gazon krijgt. Als het gras namelijk hoog is, krijgt het kleine jonge gras geen zonlicht en kan het daardoor niet groeien. Daarnaast is de kans op onkruid kleiner, onkruid kan namelijk niet overleven als u het gras maait.

Hoe vaak?

Het gras van uw tuin moet regelmatig gemaaid worden. Vooral tussen april en oktober is het belangrijk om uw gras regelmatig te maaien. In het voorjaar en najaar is het aan te raden om wekelijks het gras te maaien en in de zomer kan het om de twee weken. Hoe vaak u gras moet maaien, hangt ook af van het grassoort: een speelgazon moet u minder vaak maaien dan een siergazon.

Wanneer?
Gras moet u nooit maaien als het heeft geregend. Hierdoor kunnen er grote plakkaten gras in de grasmachine vast blijven zitten. Maaien kunt u dus het beste doen als het droog weer is.

Waarmee?

Het gras kunt u uiteraard onderhouden met een grasmaaier. Er zijn verschillende soorten grasmaaiers verkrijgbaar: de handgrasmaaier, de elektrische grasmaaier en de robotgrasmaaier. De handgrasmaaier is de meest bekende soort grasmaaier. Deze grasmaaier moet u voortduwen met de hand. Een elektrische moet u ook met de hand voortduwen, maar doordat die elektrisch is, kan die zonder moeite voort bewegen. Een robotgrasmaaier heeft helemaal geen hulp nodig.

Daarnaast kunt u uw gazon en uw tuin laten onderhouden door Braat. Ook voor vragen of advies kun u altijd bij ons terecht!

 

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met bouwmarkttotaal.nl