• Blog
Een vraag?
Braat groenbeleving
0162-748 190

Het maken van een originele tuininrichting doe je zo

Gepost op 01-08-2017

Het maken van een originele tuininrichting doe je zo

Voor veel woningbezitters vormt de tuin een ideale plek om bij te komen na een lange werkdag. In de zomer is het hier heerlijk vertoeven! Terwijl de kinderen op het gazon aan het spelen zijn, genieten jij en je partner van een hapje en een drankje. Vaak blijkt het inrichten van de tuin een probleem te zijn voor woningbezitters. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat er het hele jaar iets in bloei staat? Hoe voorkom je dat de tuin een rommelige uitstraling krijgt? Hoe zorg je dat je ook in de herfst- of wintermaanden in je tuin terechtkunt? Enzovoorts. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Om te beginnen is het belangrijk om een stijl voor je tuin te bedenken. Kies je voor een botanische tuin, ga je voor een luxe tuin, of geef je de voorkeur aan een klassieke Hollandse tuininrichting? Vaak wordt aangeraden om de stijl van je tuin aan te laten sluiten bij de stijl die je binnen je woning gebruikt.

Een geschikte inrichting voor de tuin maken

Nu je een stijl voor je tuin gevonden hebt, is het tijd om de eerste plannen voor de inrichting van de tuin te maken. Let hierbij goed op de bloeimaand en bloeiperiode van de verschillende planten en struiken. Je wilt er immers voor zorgen dat er het hele jaar door iets in bloei staat. Kijk ook naar de kleuren van de verschillende planten. Een rode met een dieppaarse plant kan bijvoorbeeld vloeken, waardoor de tuin een rommelige uitstraling krijgt. Dit wil je voorkomen! Op internet kun je veel informatie vinden over de verschillende planten en struiken.

Naast de planten, struiken en bomen die je in de inrichting van je tuin wilt verwerken, kun je ook kijken naar de omvang van het gazon. Zeker wanneer je kinderen en/of huisdieren hebt is een groot gazon vaak gewenst. Het gazon biedt in dit geval een plek aan je kinderen om heerlijk te kunnen rennen, spelen en klieren met elkaar. Een alternatief voor een groot gazon is een zandbad.

 

Het hele jaar door in je tuin ontspannen

Om het hele jaar door in je tuin te kunnen verblijven kan het raadzaam zijn om een tuinhuisje of een overdekte vlonder te laten plaatsen. Het fijne aan een tuinhuis in vergelijking met een overdekte vlonder is dat je je hier af en toe even terug kunt trekken. Het tuinhuisje biedt een plek om ongestoord een boek te lezen, je favoriete serie te bekijken, enzovoorts. Daarbij is het in een tuinhuis vaak warm genoeg om hier ook in de herfstmaanden af en toe te zitten. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om hier een losse verwarming te zetten in september en oktober.

Een geschikt tuinhuisje kopen is helaas nog niet zo makkelijk! Door het sterk toegenomen aantal tuinhuisjes kom je voor een moeilijke keuze te staan. Kies je bijvoorbeeld voor een tuinhuisje met een ronde, vierkante of zeshoekige vorm? Ga je voor een tuinhuis met veel ramen, of mag het tuinhuisje iets meer privacy bieden? Enzovoorts.

Leuke inrichting voor je tuinhuis

Heb je voor een tuinhuisje gekozen? Zorg er in dat geval voor dat je voor leuke tuinmeubels kiest, die je in het tuinhuisje kunt plaatsen en aansluiten bij de rest van het interieur in je tuin.