• Blog
Een vraag?
Braat groenbeleving
0162-748 190

Groene oplossingen voor wateroverlast in uw tuin

Gepost op 28-06-2016

De laatste weken komt het weer steeds vaker in het nieuws. Code Geel, Oranje en code Rood wordt steeds vaker afgegeven door het KNMI. Deze extreme weersomstandigheden zorgen voor veel wateroverlast. Ook deze week heeft het hard geregend, met vele waterplassen tot gevolg. Hoe kunt u dit wateroverlast verminderen? Dat is veel simpeler en groener dan u misschien denkt!

 

‘Tegels eruit, groen erin!’

De oplossing voor het grote wateroverlast in uw tuin is daadwerkelijk groen: zorg voor groen in uw tuin! In een betegelde tuin trekt regenwater veel minder snel de grond in. En dan loopt het water naar de straat of naar de buren. Door de tuin te ‘vergroenen’ met gras of planten of door naast het terras een border of grindstrook of een lijngoot te maken, kan het water van het terras sneller in de grond zakken. Dit benadrukt zelfs het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Door de tegels te vervangen door groen, zoals gras, wordt het regenwater beter naar de aarde ‘begeleidt’ en blijft het niet liggen. Bovendien maakt groen gelukkig!

BRAAT kan van uw tuin de perfecte groenbeleving maken. Dit betekent dat wij de tegels uit uw tuin halen en uw tuin vervolgens groener maken!

Groene daken

Maar er zijn meer groene oplossingen. Het gebruik van groene daken zorgt voor minder afvoer van het regenwater. In plaats van dat het water via de goot en regenpijp wordt afgevoerd, wordt het water nu opgenomen door het dak. Zo blijft het dak bovendien op een natuurlijke manier groen!

Waterbuffers

Een andere mogelijkheid is het gebruik van een zogenaamde waterbuffer. Dit zijn een soort natuurlijke vijvers die het water vasthouden. Zo wordt er voor gezorgd dat de riolering niet overbelast wordt en vol loopt. Een waterbuffer geeft een natuurlijk tintje aan uw groene tuin en kan perfect aansluiten bij de rest van de tuin!

Regentonnen

Een kleinere oplossing is het gebruik van een regenton. Een regenton is een welkom attribuut in uw nieuwe tuin. Door het gebruik van een regenton ontlast je het riool. Vraag bij BRAAT zeker eens naar de mogelijkheden!

Wilt u liever een andere oplossing voor het wateroverlast of heeft u hier vragen over? Neem dan contact met ons op.