• Blog
Een vraag?
Braat groenbeleving
0162-748 190

Design van een moderne tuin

Gepost op 02-08-2017

 

Steigerhouten tafels bestaan er in alle soorten en maten. Ze passen in elke setting. Heb je een strakke moderne tuin met een vuurtafel? Of hou je meer van de landelijke stijl? Een steigerhoutentafel past overal! Je kan kiezen voor stalen onderstel of een houten onderstel. 
 

Doe het zelf

Voor de handige Harry's onder ons is er goed nieuws. Het maken van een steigerhouten tafel is een kinderspel en kan aan een lage prijs. Met basismaterieel zoals zaag (handzaag of cirkelzaag) en een schroefboormachine kom je al een heel eind ver. De grote voordelen van een zelf gemaakte tuintafel is dat je ze op maat kan maken en dat je jouw creativiteit er volledig in kwijt kan. Voor de poten kan je kiezen tussen elegant poten of massieve poten. Wat het tafelblad betreft kan je opteren voor een eenvoudig tafelblad met lange en brede planken, smalle korte plankjes of een gedetailleerd visgraatpatroon. Een tip: Zorg ervoor da je de tafel in de buurt maakt van waar je ze uiteindelijk zal plaatsen. Steigerhouten tafels kunnen namelijk snel heel zwaar worden waardoor je ze nog moeilijk kan verplaatsen. 

Een steigerhouten tuintafel vraagt in principe geen onderhoud. Het kan tegen regenwater en wind. Deze natuurelementen zullen er natuurlijk voor zorgen dat de tuintafel een grijze en verweerde look zal krijgen. Ook zal niet niet kunnen vermijden dat de tuintafel vuil wordt. Een steigerhouten tafel reinigen kan je simpelweg met lauw water, een borstel en groene zeep. Gebruik in geen geval een hogedrukreiniger! Die zou het hout alleen maar beschadigen. Wie de tafel toch wil verfraaien en een kleurtje geven doet dit het beste met beits of wash. Beits geeft het hout een wit gewassen uitstraling. Daarnaast is wash een verftechniek waarbij de houtstructuur zichtbaar blijft. Bovendien is het voor steigerhouten tafel sterk aan te raden om ze te behandelen met een waterafstotende coating zodat er geen vlekken gemaakt worden als er iets op gemorst wordt. Het blijft wel aangeraden om het vocht zo snel mogelijk op te kuisen. 

 

Het hout


Er bestaan twee soorten steigerhout. Enerzijds oud steigerhout en anderzijds nieuw steigerhout. Nieuw steigerhout wordt gemaakt van Europees Vurenhout, is sterker, zachter en ook lichter van kleur. Deze soort zorgt voor een clean look. Oud steigerhout is gerecycleerd steigerhout en bijgevolg milieuvriendelijk. Het vertoon sporen van het vorige gebruik. Zo kan het bijvoorbeeld grijzig zijn doordat het in aanraking gekomen is met beton. Dit zorgt ervoor dat jouw steigerhouten tafel meteen karakter krijgt. 

Een steigerhouten tafel zal je jarenlang plezier bezorgen! Ze zijn geschikt voor een feestje met vrienden, een barbecue met familie of een gezellig ontbijt met het gehele gezin. Daarenboven zul je om de oren geslagen worden met leuke complimentjes over je geweldige tuintafel.

http://www.woonenleven.nl/