• Blog
Een vraag?
Braat groenbeleving
0162-748 190

De voordelen van zwemvijvers

Gepost op 19-02-2016

Zwemvijvers zijn de nieuwe trend in tuinenland 2015 en 2016. Steeds meer mensen overwegen een zwemvijver in plaats van een ‘gewoon’ zwembad voor in de tuin. En dat is niet eens zo gek, want zwemvijvers zijn duurzaam, laag in onderhoud en geeft een natuurlijke sfeer aan de tuin!

‘Ehh.. zwemvijvers?’

Een zwemvijver is, naast een natuurlijke vijver, ook een zwembad. Het combineert een zwembad met een vijver zoals u deze kent. Alleen dan zonder chemicaliën. Het water is door natuurlijke processen helder en zelfreinigend. Het water in de vijvers en zwembaden maakt geen contact met de omliggende grond of met het grondwater. Dat is dus precies hetzelfde als bij een traditioneel bad. Daarnaast is de zogenaamde ‘zwemzone’ gescheiden van de ‘echte’ vijver. Laat de foto’s hieronder voor zich spreken!

Zwemvijver Braat groenbeleving 

Voordelen van een zwemvijver

Een van de grootste voordelen van een zwemvijver is het onderhoud. Een natuurlijke vijver heeft slechts enkele keren per jaar onderhoud nodig. Daarnaast kan het ecologische zwembad prima verwarmd worden. Hiermee worden techniek en natuur samen gecombineerd. Hieronder alle voordelen van een zwemvijver op een rijtje:

 

  • De perfecte groenbeleving tussen zwemplezier en natuur
  • Hetzelfde als een zwembad, maar dan anders
  • Weinig onderhoud
  • Ecologisch en duurzaam
  • De zwemvijver is geheel aan te passen aan uw wensen
  • De onderhoudskosten zijn minder

 

Bovendien is de vijver perfect in balans met de rest van uw tuin. Braat verzorgt vanaf nu ook zwemvijvers, waardoor de zwemvijver naadloos geïntegreerd wordt in uw nieuwe of huidige tuin. Zo wordt de perfecte groenbeleving gecreëerd!  

 

Het tuin- en vijverontwerp

Allereerst worden er de mogelijkheden met u besproken. Samen met u wordt de perfecte groenbeleving gecreëerd. Dit kan met een 2D- of een 3D-ontwerp (linken eigen blog). De zwemvijver en de tuin voldoet aan uw wensen, zodat u optimaal kan genieten. Met het eerste vrijblijvende gesprek worden de opties en mogelijkheden besproken. Uiteindelijk wordt de zwemvijver samen met u naadloos geïntegreerd met uw tuin.

 

De tuin- en vijveraanleg

Na het ontwerp, wordt ook de aanleg helemaal uitgevoerd door Braat – Makers van groenbeleving. Wordt u nieuwe vijver strak of organisch? Midden tussen de planten of liever getegeld? Alles is mogelijk bij Braat. Onze vakmannen gaan aan de slag en voor u het weet geniet u in uw nieuwe tuin!
 

Het tuin- en vijveronderhoud

Ondanks het feit dat de natuurlijke zwemvijver weinig onderhoud nodig heeft – deze is tenslotte zelfreinigend - is het ook mogelijk om deze uit te besteden aan Braat. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken en blijft uw tuin en zwemvijver in optimale conditie!

 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk op onze website of maak vrijblijvend een afspraak! Zwemvijver Braat groenbeleving