• Blog
Een vraag?
Braat groenbeleving
0162-748 190

De voordelen van opzetzwembaden

Gepost op 25-05-2016

Nog even en dan is het weer zomer! Dat betekent dat we straks weer kunnen genieten van hoge temperaturen en volop zonneschijn. Heerlijk natuurlijk, maar af en toe is het wel eens fijn om verkoeling te vinden. En daar hoef je niet perse een zwembad voor in de tuin te hebben. Een opzetzwembad is vaak een goede oplossing!

Een groot inbouwzwembad is (vaak) een grote investering. Daarom is er ook een andere optie: opzetzwembaden, in alle soorten en maten. Zulke zwembaden zijn even leuk en hebben misschien nog wel meer voordelen ook!

Opzetten en afbreken
In de zomer hebben we graag een zwembad om in af te koelen. Hiermee heeft het zwembad in de andere seizoen vaak geen gebruiksfunctie. Aan het einde van de zomer kun je de opzetzwembaden weer kunt afbreken, waardoor er weer een grote ruimte vrijkomt. Die je dan weer kunt benutten voor andere dingen.

Prijs
Waar een inbouwzwembad al snel een flinke zak met geld kost, zijn opzetzwembaden een stuk goedkoper. Opzetzwembaden zijn er in alle soorten en maten, van goedkoop tot duur. Zo kan er voor elke prijs verkoeling in de warme zomerdagen gevonden worden.

Extra ruimte en onderhoud
Echter hoeft de prijs niet de hoofdreden te zijn om een opzetzwembad aan te schaffen. Ze zijn ook een ideale oplossing voor de kleinere tuin of als er ruimte bespaard moet worden. Een opzetzwembad is namelijk geschikt voor elke tuin.

Daarnaast is een opzetzwembad ook makkelijker te onderhouden. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van chloortabletten in een chloordrijver. Kleinere zwembaden zijn bovendien makkelijk warm te houden.

Mocht u hier vragen over hebben, neem dan gerust contact op met BRAAT – Makers van groenbeleving!

 

Deze tekst is geschreven in samenwerking met Fonteyn