• Blog
Een vraag?
Braat groenbeleving
0162-748 190

De mogelijkheden van overkappingen

Gepost op 09-03-2016

Wist u dat Braat – Makers van groenbeleving ook overkappingen verzorgd? Deze prachtige overkappingen bieden u de gelegenheid om langer buiten te kunnen genieten. Braat heeft echte vakmensen in huis die voor u een mooie overkapping kunnen maken! We zorgen ervoor dat de overkapping perfect aansluit op uw tuin. Zo geniet u dus extra van uw tuin!

Maar waar moet u precies op letten bij het kiezen van een overkapping?

Materiaalsoort

Het eerste wat je moet kiezen is de materiaalsoort. Dit bepaalt voor een groot deel de sfeer en de volgende mogelijkheden. Meer dan de helft van de mensen die een (terras)overkapping plaatsen kiezen voor een overkapping uit hout. Dat heeft vooral te maken met de grote voordelen dat hout heeft. Daarnaast past hout vrijwel bij elke woningstijl. Bovendien is hout nooit saai; er zijn verschillende soorten hout: van vurenhout tot Douglas- of eikenhout!

 

Soort overkapping

Naast de houtsoort is het uiteraard van belang om de soort overkapping te overwegen. Wil je graag een terrasoverkapping of tocht liever een afgesloten veranda? Moet de overkapping daarnaast helemaal open zijn of mogen er zijkanten dichtgemaakt worden? Zijkanten kunnen bovendien zowel van glas als van hout gemaakt worden! En last but not least: wilt u een plat dak of een schuin dak met echte dakpannen?

 

Locatie en afmetingen

Ten slotte is het van belang te kijken naar de locatie van uw nieuwe overkapping. Zo kunt u er bij Braat – Makers van groenbeleving voor kiezen of u een losstaande overkapping wilt of juist een terrasoverkapping die doorloopt vanuit het huis. De afmetingen van de veranda of terrasoverkapping spelen ook mee aan de uitstraling van uw nieuwe tuin.

Braat verzorgt dus overkappingen voor in uw tuin. Zo sluit de tuin perfect aan op uw nieuwe overkapping. Samen met u worden vrijblijvend de opties besproken. Wij gaan graag het gesprek aan om bij u de groenbeleving te maken.

Wilt u alvast een impressie opdoen van verschillende overkappingen? Deze kunt u hier bekijken.

En heeft u het iets kouder? Wij zorgen ook voor diverse verwarmingstechnieken!


Contact opnemen met Braat - Makers van groenbeleving